Supa de rosii cu busuioc - un preparat usor si aromat

Supa de rosii cu busuioc, un preparat usor si aromat, perfect pentru zilele calde. Aceasta supa cremoasa, plina de savoare, este completata de busuioc proaspat si crutoane crocante. Ideala pentru un pranz rapid si sanatos!

Ingrediente

  • 1 kg rosii coapte
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina
  • 1 lingura ulei de masline
  • 500 ml supa de legume sau apa
  • 1 lingurita zahar (optional)
  • Sare si piper dupa gust
  • Frunze proaspete de busuioc
  • Crutoane (optional)

Mod de preparare

Spala rosiile si taie-le in sferturi. Curata si toaca ceapa, morcovul, tija de telina si usturoiul. Incinge uleiul de masline intr-o oala si adauga ceapa, usturoiul, morcovul si telina. Lasa-le sa se caleasca pana devin moi, aproximativ 5-7 minute. Pune rosiile in oala si amesteca bine. Lasa-le sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Toarna supa de legume sau apa si adauga zaharul, sarea si piperul dupa gust. Lasa sa fiarba aproximativ 20-25 de minute. Foloseste un blender vertical pentru a pasa legumele pana cand obtii o supa cremoasa. Adauga frunzele de busuioc proaspat si mai fierbe 2-3 minute. Serveste supa fierbinte, eventual cu crutoane crocante pe deasupra.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...