Supa de rosii cu busuioc - un preparat usor si aromat

Supa de rosii cu busuioc, un preparat usor si aromat, perfect pentru zilele calde. Aceasta supa cremoasa, plina de savoare, este completata de busuioc proaspat si crutoane crocante. Ideala pentru un pranz rapid si sanatos!

Ingrediente

  • 1 kg rosii coapte
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina
  • 1 lingura ulei de masline
  • 500 ml supa de legume sau apa
  • 1 lingurita zahar (optional)
  • Sare si piper dupa gust
  • Frunze proaspete de busuioc
  • Crutoane (optional)

Mod de preparare

Spala rosiile si taie-le in sferturi. Curata si toaca ceapa, morcovul, tija de telina si usturoiul. Incinge uleiul de masline intr-o oala si adauga ceapa, usturoiul, morcovul si telina. Lasa-le sa se caleasca pana devin moi, aproximativ 5-7 minute. Pune rosiile in oala si amesteca bine. Lasa-le sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Toarna supa de legume sau apa si adauga zaharul, sarea si piperul dupa gust. Lasa sa fiarba aproximativ 20-25 de minute. Foloseste un blender vertical pentru a pasa legumele pana cand obtii o supa cremoasa. Adauga frunzele de busuioc proaspat si mai fierbe 2-3 minute. Serveste supa fierbinte, eventual cu crutoane crocante pe deasupra.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.