Curata si spala ceapa si cartofii. Curata si ciupercile si taie-le in jumatati sau felii.
Taie ceapa julien si cartofi in cuburi potrivite.
Pune la incins putin ulei intr-o cratita mare, apoi adauga untul si un praf de sare. Daca folosesti usturoi, preseaza-l si toaca-l marunt. Pune ceapa la calit si lasa la foc potrivit cat sa se caramelizeze usor. Adauga si usturoiul (daca e cazul).
Adauga ciupercile, cartofii si amesteca sa se intrepatrunda aromele. Condimenteaza cu sare si piper si lasa-le un pic la calit. Eu am adaugat pudra de usturoi in loc de catei si am ras putina nucsoara.
Adauga apa cat sa acopere toate ingredientele si lasa la fiert pana devin patrunsi cartofii.
Cu ajutorul unui blender, paseaza bine toate ingredientele. La final adauga smantana si amesteca. Potriveste gustul cu sare, piper, praf de usturoi, sa iasa cum iti place.
Serveste supa crema de ciuperci cu un strop de ulei de masline deasupra si crutoane aromatizate cu usturoi.
Este un deliciu!
Incearca si reteta de Orez cu ciuperci brune sau Supa crema de morcovi cu sofran, la fel de gustoasa.
Iti recomandam si reteta de Sote de ciuperci cu mamaliga, o mancare foarte gustoasa de post.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura