Sos Vanatoresc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 buc morcov
  • -1 buc patrunjel
  • -1 buc telina (radacina) potrivita
  • -1 ceapa mai mare+1/2 buc ceapa tocata marunt
  • -3 linguri untura (4-5 ling ulei)
  • -5-7 buc foi dafin
  • -5-8 buc piper boabe
  • -supa de carne (apa)
  • -1 lingura faina
  • -500 ml supa de carne (sau din cub)
  • -sare
  • -1-2 lingurite otet sau zeama de lamaie
  • -2-4 linguri smantana
  • -1-3 lingurite zahar ars
  • stins cu zeama de carne(apa)
  • optional

Mod de preparare

Morcovul, patrunjelul, telina, ceapa(1 buc) se taie felii si se calesc in 2 linguri de untura, impreuna cu 3-4 buc. foile de dafin si 3-4 buc. boabele de piper.

Din cand in cand adaugam cate o lingura de supa de carne sau apa.

Cand zarzavatul s-a fiert se trece prin sita sau se mixeaza.
Intre timp, prajim 1 lingura de faina si 1/2 ceapa tocata, intr-o craticioara, in 1 lingura untura, apoi stingem cu 500 ml supa de carne, lasam putin sa fiarba, strecuram si adaugam: sare, 2-3 buc. foi de dafin zarzavatul trecut prin sita, 2-4 buc. boabe de piper, acrim cu otet de vin sau zeama de lamaia si punem smantana.

Lasam sa dea cateva clocote si servim langa orice fel de vanat.
Cine doreste poate adauga zahar ars stins cu supa de carne sau apa.

Eu mai folosesc acest sos langa snitele, chiftele, limba, carne de vita alaturi de cartofi piure sau natur.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete bolognese- reteta video

Un pranz delicios, preparat cu paste romanesti Hutton.

Spaghete bolognese- reteta video
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj