Morcovul, patrunjelul, telina, ceapa(1 buc) se taie felii si se calesc in 2 linguri de untura, impreuna cu 3-4 buc. foile de dafin si 3-4 buc. boabele de piper.
Din cand in cand adaugam cate o lingura de supa de carne sau apa.
Cand zarzavatul s-a fiert se trece prin sita sau se mixeaza.
Intre timp, prajim 1 lingura de faina si 1/2 ceapa tocata, intr-o craticioara, in 1 lingura untura, apoi stingem cu 500 ml supa de carne, lasam putin sa fiarba, strecuram si adaugam: sare, 2-3 buc. foi de dafin zarzavatul trecut prin sita, 2-4 buc. boabe de piper, acrim cu otet de vin sau zeama de lamaia si punem smantana.
Lasam sa dea cateva clocote si servim langa orice fel de vanat.
Cine doreste poate adauga zahar ars stins cu supa de carne sau apa.
Eu mai folosesc acest sos langa snitele, chiftele, limba, carne de vita alaturi de cartofi piure sau natur.
Nu o sa inteleg niciodata cum la fast-food-uri se pot indesa o gramada de ingrediente intr-o chifla foarte mica. Nu stiu de...
Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varzaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti