Sos Special pentru Carne de Vita si Miel

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -50-75 g unt
  • -100 ml bulion(pasta de tomate diluata cu apa)
  • -1 lingurita rasa cu boabe de mustar
  • -3-4 linguri smantana groasa
  • -2 lingurite cu varf, faina
  • -1 lingurita cu tarhon tocat

Mod de preparare

Se pune untul la topit intr-o craticioara, apoi adaugi bulionul diluat, boabele de mustar si lasi sa fiarba 5-7 min, la foc potrivit.

Separat omogenizezi energic, smantana cu faina (avand griza sa nu se faca cocoloase) si torni peste bulion, amestecand, pana se ingroasa.

Iei vasul de pe foc, adaugi tarhonul tocat, amesteci, acoperi cu un capac si lasi 10 min. sa stea, sa se patrunda aromele.
Se serveste cu carne de vita sau miel.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.