Sos Pesto, fara Samburi de Pin

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -o mana buna de busuioc proaspat
  • -100ml ulei de masline
  • -1 sau 2 catei de usturoi
  • -pt jumatate de cantitate de sos, 4 sau 5 linguri de formaggio
  • -sare

Mod de preparare

Frunzele de busuioc, le punem intr-o strecuratoare, le spalam si le lasam la scurs.
Usturoiul il taiem marunt.

In paharul blenderului, punem jumatate din cantitatea de busuioc, jumatate din cantitatea de usturoi si jumatate din cantitate de ulei de masline.

Mixam bine, dupa care adaugam celelalte ingrediente si continuam sa mixam. Mixati 2 secunde, pauza 1-2 secunde, si tot asa. Sosul e gata in cateva minute.

Eu am luat jumatate din cantitatea de sos si am pus-o intr-un borcanel. Deasupra sosului am mai pus putin ulei, dupa care, l-am bagat la congelator.

In cealalta jumatate de sos ramasa, am pus formaggio.
Am amestecat bine si l-am lasat deoparte, pana voi fierbe pastele.
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...