Sos Pesto, fara Samburi de Pin

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -o mana buna de busuioc proaspat
  • -100ml ulei de masline
  • -1 sau 2 catei de usturoi
  • -pt jumatate de cantitate de sos, 4 sau 5 linguri de formaggio
  • -sare

Mod de preparare

Frunzele de busuioc, le punem intr-o strecuratoare, le spalam si le lasam la scurs.
Usturoiul il taiem marunt.

In paharul blenderului, punem jumatate din cantitatea de busuioc, jumatate din cantitatea de usturoi si jumatate din cantitate de ulei de masline.

Mixam bine, dupa care adaugam celelalte ingrediente si continuam sa mixam. Mixati 2 secunde, pauza 1-2 secunde, si tot asa. Sosul e gata in cateva minute.

Eu am luat jumatate din cantitatea de sos si am pus-o intr-un borcanel. Deasupra sosului am mai pus putin ulei, dupa care, l-am bagat la congelator.

In cealalta jumatate de sos ramasa, am pus formaggio.
Am amestecat bine si l-am lasat deoparte, pana voi fierbe pastele.
Pofta buna!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor

Un pranz rapid si tare bun, mai ales cand esti in criza de timp! 

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti