Sos Pentru Vanat cu Vin

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitati pentru 1 persoana:
  • -10 g faina
  • -1/4 morcov
  • -1 ceapa
  • -1/4 frunza de dafin
  • -un praf de cimbru uscat
  • -otet (dupa gust)
  • -supa de carne (sau zarzavat)
  • -10 ml +10 ml ulei
  • -vin alb (dupa gust)
  • -sare

Mod de preparare

Morcovul si ceapa, taiate marunt, se rumenesc in 10 ml ulei incins, la foc mic, apoi se indeparteaza uleiul si se adauga otet (dupa gust)
Totul se pune la fiert impreuna cu frunza de dafin si cimbru. Se lasa pana scade la jumatate.
Separat, in alte 10 ml ulei se rumeneste faina, la foc potrivit si se stinge cu supa de carne (sau de zarzavat).
Se amesteca cu sosul facut inainte si se potriveste de sare.
Se lasa sa mai dea cateva clocote (spuma care se formeaza se indeparteaza).
Daca scade prea mult se mai adauga supa, astfel ca sosul sa fie de o consistenta potrivita.
Inainte de servire se trece sosul printr-o sita si se adauga vin alb (dupa preferinta si gust)
Sosul se poate servi la orice fel de preparat din vanat.

Cantitatile se vor inmulti cu numarul de persoane pentru care se prepara sosul, rotunjirile se vor face, de regula, in minus.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu nuca

Pentru acest week-end am pregatit un tort. Nu pot sa zic ca este facut pentru mine ci pentru unchiul meu, a carui onomastica...

Tort cu nuca
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti