Sos Pentru Paste

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 fire de ceapa verde (sau o ceapa uscata potrivita) 2 rosii potrivite
  • 1 ardei gras sau capia
  • 2 linguri de sos de rosii (sau pasta de rosii desfacuta in 2 linguri de apa)
  • sare, piper, busuioc sau oregano uscat
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei cu o ligura de apa. Intre timp se toaca si ardeiul marunt si se adauga la calit. Se taie rosiile in cubulete mici si se adauga si ele atunci cand ceapa si ardeiul sunt inabusite bine.

Se lasa totul la foc moderat 10 minute. Se adauga si sosul de rosii si se asezoneaza de sare si piper. Se mai lasa pe foc inca 10 minute (acum focul se reduce spre minim).

Se opreste focul, se adauga un praf de busuioc uscat sau de oregano, se amesteca si se pune un capac deasupra ca sa se pastreze aromele. Se serveste cu spaghete sau orice tip de paste doriti.

Pofta buna.
Se asaza pastele pe o farfurie intinsa si deasupra se pune sosul.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.