Am facut un comentariu la o reteta ma veche si ma tin de cuvant. Acest sos este nemaipomenit cu orice el de carne, rosie sau alba, perponderenta pui, porc si vita slaba, fripta pe jar sau pe tabla. Se paote folosi si pt rulouriel de carne de pui sau porc facute la cuptor, care nu au sos produs de supa sau de ingredientele folosite.
Deci, pt aces sos avem nevoie de 1 ceapa mare sau 2 mai mici, un morcov, zahar brun 2 linguri (putei folosi si alb) , o lingura ulei, 2 lg margarina, 500 ml vin rosu, un cub baza de supa carne, pra de piper, praf de nucsoara (nu folositi daca sunteti alergici!)
Ceapa se taie bucati mai maricele si se pune peste grasimea incinsa. Se soteaza putin iar cand este aproape transpaernta se adauga zaharul, amestecandu-se ca sa nu se arda, pana se caramelizeaza zaharul si ceapa.
Se adauga si morcovul taitat bucati mai mari, se amesteca un pic si se toarna vinul rosu tot odata. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand morcovul este patruns. Se poate lasa in continuare, dar se poate scoate. Lasati sa fiarba toata compozitia pana cand se reduce la jumatate. Stecurati.
Puteti mixa ceapa si morcovul cu conditia sa aveti o strecuratoare f fina care sa nu lasa sa treaca toate impuritatiel. Eu nu recomand asta! Sosul este gata acnd are consistenta mierii. Se serveste caldut cu mancarea.
Eu fac cantitati industriale acasa, adca din 2 sau 3 l de vin, iar dupa ce este gata strecurat il pun in forme de gheata si il dau la congelator sauin caserole mici ce stiu ca sunt pt 4 persoane. Se dezgheata ft usor iar ca sa il reincalziti recomand bain-marie, amestecand cu un tel micut. Spor la treaba!
Acompaniant ripturi pe jar, gratar electric, roluri in cuprtor fara sos, pui, porc, vita slaba
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.