Sos de Tarhon

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3-4 fire de tarhon proaspat
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • -25 g unt
  • -25 g faina
  • -1/2 lingurita ceapa rosie, razuita
  • -piper alb, sare
  • -1 galbenus
  • -4 linguri smantana groasa (consistenta)
  • -350 ml apa

Mod de preparare

Tocam frunzele de tarhon si le punem la fiert 15 min. in apa cu zeama de lamaie.

In untul incins, calim faina, iar cand s-a rumenit putin, adaugam ceapa rosie, piperul si 300 ml din fiertura de tarhon, amestecand cu telul, pana se ingroasa, adaugam sare (daca este cazul), apoi luam de pe foc si lasam sa se racoreasca.

Separat se amesteca galbenusul cu smantana si turnam peste sosul de tarhon, omogenizand bine.
Se serveste langa preparate cu pui sau oua.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza

Nu o sa inteleg niciodata cum la fast-food-uri se pot indesa o gramada de ingrediente intr-o chifla foarte mica. Nu stiu de...

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti