Sos de Smantana si Marar

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 lingurita cu varf de unt
  • -ulei
  • -1 lingura faina
  • -200 ml lapte
  • -3- 4 linguri smantana
  • -sare
  • -piper alb, proaspat macinat
  • -1 legatura mare de marar verde, tocat marunt

Mod de preparare

Puneti la incins untul cu cateva picaturi de ulei, pe baie de aburi.
Adaugati faina si omogenizati, iar dupa 1- 2 min stingeti cu lapte.
Folositi telul pentru a amesteca energic si a sparge eventualele cocoloase.
Lasati pe aburi pana ce sosul se ingroasa, amestecand mereu.
Puneti smantana, amestecati si mai lasati pe baie de aburi doar cat sa se incalzeasca ingredientele.
La sfarsit, condimentati cu sare si pier alb, dupa gust si aromati sosul cu marar verde, tocat marunt.
Dati deoparte.

Serviti sosul cald, alaturi de legume pregatite la grill, fierte pe aburi, coapte in cuptor ori alaturi de carne, etc.
Este la fel de bun si rece.
Este un sos fin, cremos si aromat.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.