Sos de Patrunjel Pentru Peste Alb

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -25 g unt
  • -4 lingurite cu faina
  • -4 linguri smantana
  • -3 linguri patrunjel tocat marunt
  • -1 galbenus
  • -zeama si coaja de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Untul se pune la incins intr-o craticioara, se adauga faina si se lasa la foc mic, doar pana cand, se omogenizeaza.
Se ia de pe foc si dupa ce s-a racit, adaugam galbenusul amestecat cu smantana si patrunjelul.

Punem apoi vasul pe foc sa se incalzeasca putin sosul, dar sa nu dea in clocot. Adaugam coaja si zeama de lamaie.
Sosul se foloseste la orice fel de peste alb, indiferent cum este pregatit.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.