Ceapa, ca intotdeauna, se caleste inainte de a o adauga la un sos.
Deci, vom proceda astfel:
Se pune la incins untul(uleiul) in care vom praji ceapa, pana se inmoaie, dar nu sa-si schimbe culoarea.
Se dauga 350 ml lapte, se acopera si se lasa la fiert 5 min. , apoi se strecoara, iar ceapa se pune deoparte.
Se face sosul bechamel, astfel:
Se topeste untul, se adauga si se prajeste faina, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii.
Incorporam pe rand laptele (300 ml, din cel strecurat), amestecand cu telul(neaparat), eliminand cocoloasele, pana ce sosul se leaga si devine omogen, apoi fierbem la foc mic 2 min. , amestecand.
Asezonam (adaugam sare si piper dupa gust).
Dupa ce devine legat si omogen, adaugam ceapa pusa deoparte si amestecam bine.
Se serveste cu miel la cuptor, carne la gratar, carnati prajiti sau paste.
Se poate folosi la lasagne in locul sosului de branza.
Se poate servi cu pui sau sunca.
Ceapa se poate inlocui cu praz taiat in felii sau, 1/2 ceapa si1/2 praz.
Prazul da o aroma mai slaba, dar complementara celei de pui sau peste.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.