Se face sosul alb clasic:
Se topeste untul intr-o tigaie, apoi se adauga faina si se prajeste usor, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii.
Se adauga gradat laptele, amestecand bine pentru a elimina cocoloasele. Dupa ce ati incorporat tot laptele folositi in continuare numai telul.
Aduceti in clocot, batand continuu, pana ce sosul se leaga si devine omogen. Fierbeti la foc mic 2 min, amestecand.
Adaugati sare si piper dupa gust.
Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul, omogenizandu-se bine, se acopera si se lasa 10 min. ca sa se aromeze.
Se reincalzeste-cel mai bine la bain-marie, cand se foloseste.
Se serveste la paste, costita fiarta, carne de pasare sau legume cum ar fi: fasole lata sau morcovi.
Folositi plantele aromatice in functie de felul de mancare:
-tarhon-daca vreti sa folositi sosul pentru pui sau oua
-busuioc-pentru paste
-marar-pentru peste
Pentru un gust picant adaugati putin mustar.
Pentru acest week-end am pregatit un tort. Nu pot sa zic ca este facut pentru mine ci pentru unchiul meu, a carui onomastica...
Tort cu nucaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti