Sos cu Garam Masala si Nigella

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1-2 linguri ulei de masline
  • -1 lingurita cu garam masala, pudra
  • -1 lingurita seminte de ceapa, nigella
  • -1 lingurita cumin (chimen indian)
  • -2 cm ghimbir proaspat, ras
  • -1/4 lingurita curry, pudra
  • -1 lingurita cu varf, unt
  • Pentru garam masala:
  • -2 linguri seminte de coriandru
  • -1 lingura seminte de chimion
  • -seminte de la 10 pastai de cardamom negru
  • -2 lingurite seminte de mustar alb
  • -1 lingurita cumin (chimen indian)
  • -2 lingurite seminte de schinduf
  • -2 lingurite boabe de piper negru
  • -1 lingurita cu varf cuisoare, intregi
  • -7-8 cm rulou scortisoara

Mod de preparare

Pregatiti mai intai pudra de garam masala:
Incalziti la foc mediu o tigaie antiaderenta si prajiti in ea condimentele enumerate la garam masala, circa 3 min, pana isi vor dezvolta aroma, iar semintele de mustar incep sa pocnesca. Lasati la racit.

Macinati-le pudra cu rasnita electrica. Pregatiti sosul cu garam masala si ceapa nigella:
Puneti intr-o tigaie, la incins, uleiul. Prajiti apoi, la foc mediu, circa 1-2 min, semintele de ceapa nigella, praful de garam masala si cuminul (se poate inlocui cu susan), ca sa-si dezvolte aromele. Adaugati ghimbirul ras, praful de curry, untul si mai lasati pe foc, amestecand continuu, inca 2-3 min. Amestecati prin scuturare, sosul cald cu legumele fierte, atunci scurse.

Serviti imediat.

Va dau pe scurt cateva informatii despre semintele de ceapa nigella. Mai multe date veti putea afla consultand ghidul de pe site-ul nostru.

NEGRILICA, NIGELLA (Nigella sativa)
Semintele de negrilica sunt mici, de culoare negru mat si cu interiorul uleios.
Forma lor este triunghiulara si au o lungime de 1, 5-3 mm.
Seamana foarte bine cu semintele de ceapa.
Semintele de nigella nu au aroma, dar cand sunt macinate sau mestecate dezvolta un miros asemanator cu cel de oregano.
Gustul este amarui, iute si un pic afumat.
Pot fi folosite intregi sau macinate foarte usor intr-un mojar.
Condimentul este utilizat mai ales la mancarurile de legume
Ca multe alte condimente indiene, nigella isi dezvolta aroma si gustul mai bine dupa ce este prajita sau fripta in ulei.
Acest condiment este popular mai ales in Turcia, Liban, Iran, India de nord, etc.

Sa nu va asteptati la un sos cremos si spectaculos.
Este `deplorabil` la aspect, dar nemaipomenit, plin de arome si in combinatie cu legumele iti incanta simturile.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele de orez umplute cu pui si ardei

Sper ca va mai amintiti de provocarea misterioasa a acestei luni pentru ca am pregatit si eu ceva bun bun! Se...

Chiftele de orez umplute cu pui si ardei
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj