Sos cu Garam Masala si Nigella

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1-2 linguri ulei de masline
  • -1 lingurita cu garam masala, pudra
  • -1 lingurita seminte de ceapa, nigella
  • -1 lingurita cumin (chimen indian)
  • -2 cm ghimbir proaspat, ras
  • -1/4 lingurita curry, pudra
  • -1 lingurita cu varf, unt
  • Pentru garam masala:
  • -2 linguri seminte de coriandru
  • -1 lingura seminte de chimion
  • -seminte de la 10 pastai de cardamom negru
  • -2 lingurite seminte de mustar alb
  • -1 lingurita cumin (chimen indian)
  • -2 lingurite seminte de schinduf
  • -2 lingurite boabe de piper negru
  • -1 lingurita cu varf cuisoare, intregi
  • -7-8 cm rulou scortisoara

Mod de preparare

Pregatiti mai intai pudra de garam masala:
Incalziti la foc mediu o tigaie antiaderenta si prajiti in ea condimentele enumerate la garam masala, circa 3 min, pana isi vor dezvolta aroma, iar semintele de mustar incep sa pocnesca. Lasati la racit.

Macinati-le pudra cu rasnita electrica. Pregatiti sosul cu garam masala si ceapa nigella:
Puneti intr-o tigaie, la incins, uleiul. Prajiti apoi, la foc mediu, circa 1-2 min, semintele de ceapa nigella, praful de garam masala si cuminul (se poate inlocui cu susan), ca sa-si dezvolte aromele. Adaugati ghimbirul ras, praful de curry, untul si mai lasati pe foc, amestecand continuu, inca 2-3 min. Amestecati prin scuturare, sosul cald cu legumele fierte, atunci scurse.

Serviti imediat.

Va dau pe scurt cateva informatii despre semintele de ceapa nigella. Mai multe date veti putea afla consultand ghidul de pe site-ul nostru.

NEGRILICA, NIGELLA (Nigella sativa)
Semintele de negrilica sunt mici, de culoare negru mat si cu interiorul uleios.
Forma lor este triunghiulara si au o lungime de 1, 5-3 mm.
Seamana foarte bine cu semintele de ceapa.
Semintele de nigella nu au aroma, dar cand sunt macinate sau mestecate dezvolta un miros asemanator cu cel de oregano.
Gustul este amarui, iute si un pic afumat.
Pot fi folosite intregi sau macinate foarte usor intr-un mojar.
Condimentul este utilizat mai ales la mancarurile de legume
Ca multe alte condimente indiene, nigella isi dezvolta aroma si gustul mai bine dupa ce este prajita sau fripta in ulei.
Acest condiment este popular mai ales in Turcia, Liban, Iran, India de nord, etc.

Sa nu va asteptati la un sos cremos si spectaculos.
Este `deplorabil` la aspect, dar nemaipomenit, plin de arome si in combinatie cu legumele iti incanta simturile.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza

Nu o sa inteleg niciodata cum la fast-food-uri se pot indesa o gramada de ingrediente intr-o chifla foarte mica. Nu stiu de...

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti