Se curata si se da prin razatoare Usturoiul, sau se zdrobeste intr-o piua. (pentru aspect, textura si consistenta, se poate adauga si un catel de usturoi taiat in cubulete Foarte marunte)
Se adauga uleiul si peste se pune apa in cantitate un pic mai mare.
Se adauga sare si piper si se amesteca bine.
Se lasa 10 minute.
Continutul trebuie sa aiba o consistenta usor vascoasa.
Este ideal pentru gratare, carnuri fripte sau cartofi pai. Poate fi folosit si la supe/fripturi grase.
Daca usturoiul e de calitate, mujdeiul va fi puternic. O lingura luata sec, ar trebui sa va dea lacrimile, si sa creeze o infinita pofta de mancare. De asemenea, sa nu uitam ca usturoiul e un detixificator si anti-oxidant care distruge radicalii liberi si hidrocarburile saturate ce se creaza in carnea prajita, deci e esential pentru sanatate. ;)
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura