Marinata pentru Carne de Vita

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Proportiile sunt pentru 1 kg carne:
  • -1 pahar (250 ml) apa fiarta si racita
  • -2/3 pahar otet de vin (cine nu suporta mirosul de otet, am varianta - 1/2 pahar vin rosu sec sau demisec Eu folosesc vinul pentru marinare)
  • -2 frunze dafin
  • -10 boabe ienibahar
  • -10 boabe piper negru
  • -optional se pot pune legume taiate rondele sau date pe razatoarea mare:
  • -1 morcov mediu
  • -1 patrunjel radacina
  • -telina radacina (cam cat greutatea morcovului)
  • -1 ceapa

Mod de preparare

Se amesteca toate foarte bine, se pune carnea avand grija sa fie acoperita complet de marinata (eventual se pune peste carne o greutate) si se pune in frigider 2-4 zile.

Carnea se foloseste la preparare fara sa se spele.
Este una din cele mai vechi metode de maturizare a carnii
Marinata (baitul) acra in care se tine carnea timp de 4-5 zile(dupa spusele specialistilor. Eu nu am indraznit sa o tin mai mult de 2 1/2 zile) poate fi pregatita din otet de vin diluat cu apa, din vin sec, lapte dulce si prins ori iaurt.

Alegerea este conditionata de gustul personal, precum si de mancarea pe care dorim sa o pregatim.

In mod deosebit se recomanda marinarea carnii de oaie si de vita provenita de la animale batrane.

Carnea de porc poate fi tinuta in lapte, numai cateva ore inainte de a fi fripta sau inabusita, dar si ea poate fi marinata(tinuta in bait) in otet sau in vin la fel ca si carnea de oaie sau de vita.

Mancare va semana atunci la gust cu vanatul! ! !

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca fara aluat

Pasca fara aluat este solutia perfecta pentru acele momente in care chiar nu mai faci fata tuturor treburilor, dar totodata...

Desert pasca fara aluat
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj