Marinata pentru Carne de Oaie

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1 kg de carne avem nevoie de:
  • -1 pahar(250 ml) de apa, fiarta si racita
  • -2/3 pahar de otet de vin sau 1/2 pahar de vin rosu sec, eventual cu 1/2 pahar de otet de vin si 1/2 sticla de bere
  • -2 cepe
  • -3 frunze de dafin
  • -10 boabe de piper
  • -2-3 catei de usturoi zdrobiti

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele foarte bine. Se pune carnea intr-un vas si peste ea se toarna baitul, avand grija sa fie acoperita complet de marinata (eventual se aseaza peste carne o greutate) si se da la frigider 2-4 zile.

Carnea se foloseste la preparare fara sa se spele.
In special carnea de oaie, care are un gust si miros specific si pronuntat, se recomanda sa fie marinata.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.