Curatati cateii de usturoi. Puneti-i pe o bucata de folie de aluminiu, stropiti-i cu 1 lingura de ulei si presarati sare, piper, dupa gust.
Impachetati bine si puneti intr-o tava / vas termorezistent.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 30- 40 min, la 200 grade.
Intre timp, maruntiti grosier semintele de susan in masina de macinat cafea; 2- 3 impulsuri scurte sunt suficiente.
Puneti in blender susanul, usturoiul copt si racorit, 2 linguri de ulei si branza maruntita.
Daca branza este prea uscata, puteti adauga 1 lingura de lapte sau putin iaurt ori smantana.
* Daca mergeti pe o varianta vegetariana si folositi tofu, atunci puneti putin lapte de soia sau apa.
Omogenizati bine pana rezulta o crema fina.
Serviti crema de usturoi cu legume la gratar / preparate la aburi sau chiftelute / turtite din legume, etc.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.