Chutney de Dovleac si Rosii

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg dovleac
  • 1/2 kg rosii
  • 2 cepe mari
  • 1 catel de usturoi
  • 200 g zahar brun
  • 200 g zahar alb
  • 1 lingura cu sare
  • 1 lingurita cu ghimbir ras
  • 1/2 l-ta cu piper alb
  • 1/2 l-ta scortisoara
  • 500 ml otet de mere
  • o mana cu stafide

Mod de preparare

Dovleacul, ceapa, usturoiul se curata si se taie bucatele mici. Rosiile se curata de coaja si se taie bucati.
Intr-un vas cu fundul mai gros sau pus pe o plita se pun ingredientele solide, se adauga zaharul, mirodeniile si otetul.

Se aduce la punctul de fierbere apoi se lasa pe foc mic cu capac, pana se ridica lichidul la suprafata, aprox. 2 ore. Consistenta trebuie sa fie usor lichida deoarece cand se raceste si in timp se ingroasa. Se toarna firbinte in borcane, se capseaza bine, se intorc cu gura in jos 10 minute apoi invers si se pun la racit in prosoape.

Se pastreaza la rece cam 2 luni, ramane de vazut:)
Pe paine prajita cu o branza sarata si sfaramicioasa gen de burduf; ca sos langa fripturi si peste; ca si gustare cu biscuiti sarati, etc.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa