Taiati in bucatele mici legumele spalate si curatate. Nu indepartati semintele si vinisoarele de la ardeii iuti.
Puneti-le la calit in putin ulei incins si amestecati ocazional, pana se inmoaie bine. Adaugati circa 100- 200 ml apa calda si fierbeti in continuare, la foc potrivit spre mic, pana scade zeama, iar legumele devin ca un sos gros.
Daca in timpul calirii, legumele lasa mai multa zeama, nu mai adaugati apa, sau adaugati treptat si cate putina, pe timpul fierberii. Lasati la racit.
Puteti sa lasati sosul cu bucatele sau sa-l pasati.
Puneti in borcane cu filet si dati la frigider unde se pot pastra pana in 4 luni.
Serviti mai ales cu friptura, carne la gratar, dar este la fel de buna langa cartofi prajiti, iar daca va place, il puteti servi simplu, pe paine.
Harissa este un sos picant, care se foloseste ca un ingredient major in bucataria marocana sau se poate servi intr-un vas...
Reteta Harissa (reteta video)Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj