Adjika Sos Iute

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 gogosari mari
  • 4 rosii mijlocii
  • 4 catei mari de usturoi
  • 3 ardei iuti curatati de seminte
  • 1 mana leustean tocat
  • 1 mana patrunjel tocat
  • 1 mar mijlociu
  • 1 lingura miere de albini sau zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 5 linguri otet de mere sau struguri sau sucul de la o lamaie
  • 3 linguri generoase de bulion (dar sa fie un bulion de calitate cu consistenta groasa si dulce)

Mod de preparare

Rosiile se prajesc pe toate partile intr-o tigaie gril si se curata de coaja. Toate legumele curatate se dau prin blender sau masina de tocat carne. Se fierb 15 minute impreuna cu bulionul, la sfarsit se adauga usturoiul, zarzavatul tocat si sucul de lamaie si se mai dau cateva clocote 2 minute.

Turnati adjica intr-un borcan cu filet sterilizat in prealabil in apa clocotita impreuna cu un capac si uscat. Sigilati capacul si serviti la iarna sau o preparati pentru consum imediat si o tineti la frigider, in acest caz adjica nu se fierbe, se coc doar rosiile si se da tot prin blender simplu si delicios de-ti vine sa mananci lingura dupa lingura si tot nu ma satur).

Pofta buna!
Se serveste langa orice tip de carne, piureu, garnituri de cartofi. Orez, paste.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti