Costite aromate cu visine si ienibahar

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 ml apa
  • a. pentru costite
  • 1 kg costite de porc fragede, carnoase
  • sare grunjoasa de Himalaya
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • 20 de visine bine coapte
  • 100 ml vin alb demisec
  • 1/2 lgt cimbrisor
  • 8 boabe de ienibahar
  • 2 lgt miere
  • b. pentru sosul de visine
  • 25 de visine bine coapte
  • 50 ml apa
  • 1 lgt rasa de amidon alimentar
  • 1 lgt zahar
  • c. pentru garnitura din orez brun
  • 1 cana orez brun
  • 3 cani de apa
  • sare
  • 1/2 lgt ierburi de gradina uscate( patrunjel, marar, telina )

Mod de preparare


Pui uleiul in wok si cand este bine incins arunci acolo costitele si le coci bine, cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Intre timp scoti samburii visinelor si le blendezi bine de tot. Adaugi apa.
Cand costitele sunt gata torni vinul, iar dupa o jumatate de minut adaugi visinele si condimentele.

Lasi sa se intrepatrunda 3 minute si golesti totul in vasul CrockPot.

Acoperi cu capacul , setezi optiunea "High" si lasi aparatul sa isi faca treaba timp de 2 ore.
Cand timpul a expirat adaugi mierea, cate putina pe fiecare costita, mai pui 1 ora aparatul la lucru si incepi sa pregatesti orezul.

Il speli din 2-3 ape, adaugi apa si un strop de sare, apoi il lasi la fiert, la foc mic cca 30 de minute. Stingi focul , adaugi ierburile, acoperi cu un capac si uiti de el .

In ultimele 5 minute de preparare a costitelor prepari sosul astfel: scoti samburii de la visine, le blendezi, adaugi apa si zaharul si le pui la foc mic. Dupa ce a fiert 1 minut adaugi amidonul, amestecand energic cu un tel si lasi sa fiarba 1 minut.


Servesti totul imediat, alaturi de cei dragi.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada din carne tocata cu legume

E un mezel de casa tare bun si o alternativa minunata celor din comert. Rulada se poate tine la frigider timp de cateva...

Aperitiv rulada din carne tocata cu legume
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti