Costite aromate cu visine si ienibahar

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 ml apa
  • a. pentru costite
  • 1 kg costite de porc fragede, carnoase
  • sare grunjoasa de Himalaya
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • 20 de visine bine coapte
  • 100 ml vin alb demisec
  • 1/2 lgt cimbrisor
  • 8 boabe de ienibahar
  • 2 lgt miere
  • b. pentru sosul de visine
  • 25 de visine bine coapte
  • 50 ml apa
  • 1 lgt rasa de amidon alimentar
  • 1 lgt zahar
  • c. pentru garnitura din orez brun
  • 1 cana orez brun
  • 3 cani de apa
  • sare
  • 1/2 lgt ierburi de gradina uscate( patrunjel, marar, telina )

Mod de preparare


Pui uleiul in wok si cand este bine incins arunci acolo costitele si le coci bine, cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Intre timp scoti samburii visinelor si le blendezi bine de tot. Adaugi apa.
Cand costitele sunt gata torni vinul, iar dupa o jumatate de minut adaugi visinele si condimentele.

Lasi sa se intrepatrunda 3 minute si golesti totul in vasul CrockPot.

Acoperi cu capacul , setezi optiunea "High" si lasi aparatul sa isi faca treaba timp de 2 ore.
Cand timpul a expirat adaugi mierea, cate putina pe fiecare costita, mai pui 1 ora aparatul la lucru si incepi sa pregatesti orezul.

Il speli din 2-3 ape, adaugi apa si un strop de sare, apoi il lasi la fiert, la foc mic cca 30 de minute. Stingi focul , adaugi ierburile, acoperi cu un capac si uiti de el .

In ultimele 5 minute de preparare a costitelor prepari sosul astfel: scoti samburii de la visine, le blendezi, adaugi apa si zaharul si le pui la foc mic. Dupa ce a fiert 1 minut adaugi amidonul, amestecand energic cu un tel si lasi sa fiarba 1 minut.


Servesti totul imediat, alaturi de cei dragi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa