Salata Verde cu Somon Afumat, creveti si Sos de Iaurt

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 salata mixta (verde si rosie)
  • - 100 gr creveti
  • - 100 gr somon afumat
  • - 4 fire ceapa verde
  • - 300 gr (1 cutie mica) iaurt alb
  • - sare, piper
  • - 3-4 linguri ulei de masline
  • - 1-2 linguri suc de lamaie

Mod de preparare

Se pun crevetii la marinat in putin ulei de masline si 3-4 catei de usturoi zdrobiti si se lasa in frigider pentru 1/2 ora (sau mai mult). Se pune gratarul la incins si se pun crevetii pe gratar pentru 2-3 minute pe fiecare parte. Crevetii folositi de mine au fost mai mici si i-am tinut doar 2 minute/parte.

Se pregateste sosul din iaurt din cele 3-4 linguri de ulei de masline, sucul de lamaie si putina sare/piper. Cind crevetii sint gata (punem deoparte citiva pentru garnisire la sfirsit) se scot coditele si se taie marunt. Taiem marunt si somonul afumat. Salata se taie si ea in bucati mai mici.

Se amesteca salata taiata cu somonul afumat, crevetii si deasupra se toarna sosul de iaurt. Se amesteca cu grija si se orneaza deaspupra cu crevetii pusi deoparte si citeva felii de lamaie.
Pofta Buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Mini croissante cu ciocolata

Croissantul, deliciul diminetilor.

Mini croissante cu ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj