Salata Tabouleh

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 / 2 cana grau bulgur
  • 500 g rosii coapte
  • taiate in cuburi mici
  • 4 legaturi de patrunjel
  • tocat marunt
  • 1 legatura de ceapa verde sau 2 cepe mici rosii
  • 2 crengute de menta proaspata
  • 1 / 2 cana de ulei masline
  • 2 lamai
  • 1 lingura de sare
  • 1 / 2 lingurita piper negru

Mod de preparare

Salata Tabouleh este o salata traditionala in Orientul Mijlociu si se realizeaza dintr-o varietate de legume proaspete, ulei de masline si condimente.

Spalam graul bulgur cu apa si il scurgem. Stoarcem zeama de la cele 2 lamai, punem graul bulgur intr-un castron mare si adaugam zeama de la lamai. Lasam graul la inmuiat circa 45 de minute sau pina se absoarbe toata zeama de lamaie.

Tocam celelalte ingrediente si le adaugam peste graul bulgur. Amestecam bine si mai adaugam suc de lamaie sau sare.

Putem sa adaugam si morcovi, castraveti, salata, ardei gras.
De asemenea putem sa inlocuim graul bulgur cu cuos cous sau cu conopida sau brocoli.
Depinde de gust si de imaginatia fiecaruia.

Trebuie sa recunosc ca este una dintre salatele mele preferate. Servita cu humus (crema de naut) este o combinatie irezistibila.
Pofta Buna!
Cu humus si lipie arabeasca (mie imi place cel mai multlipia Markouk

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj