Salata Libaneza Tabbouleh

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (2-3 portii)
  • Cous cous – 120 g – 150 g
  • Apa fierbinte – 300 ml – 330 ml
  • Zeama de la 2 lamai (sau lime)
  • Ulei de masline – 60 ml
  • Ceapa rosie (potrivita) – 4 buc
  • Menta proaspata – cca 15 frunze – 20 frunze
  • Patrunjel – 4 legaturi
  • Rosii – 4-5 buc
  • Castravete – 1 buc
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Puneti apa fierbinte peste cous cous, adaugati sare, jumatate din cantitatea de zeama de lamaie, jumatate din cantitatea de ulei de masline, amestecati si lasati sa stea la temperatura camerei pentru cca o ora;
Tocati ceapa rosie si rosiile cubulete mici;
Scoateti miezul castravetelui, si fara sa il decojiti, tocati-l cubulete potrivite;
Tocati menta si patrunjelul (nu foarte marunt);
Asezonati cu sare si piper si amestecati toate ingredientele (inclusiv cous cous-ul) intr-un bol incapator;
Lasati la rece pentru cateva ore (aromele se amesteca mult mai bine) si serviti cu placere;
Pofta buna !

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.