Salata de Vinete cu Iaurt (Borani Bademjan)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr vinete coapte (am folosit congelate)
  • 200 gr iaurt cremos
  • 2 catei de usturoi
  • tocati marunt
  • sare
  • piper
  • nuci sfaramate

Mod de preparare

Boranis e un fel de salata iraniana, pe baza de iaurt, care se foloseste ca acompaniament la gratare, dar se poate manca si numai cu lipii. Sunt mai multe feluri de boranis, astazi va arat varianta cu vinete. Se poate face si cu vinete prajite, dar fiindca am avut vinete la congelator si prefer varianta cu calorii mai putine am facut-o pe aceasta. Chiar daca vreti sa prajiti vinetele sa o faceti la cuptor si vor absoarbe mai putin ulei.


Se toc vinetele marunt.
Se amesteca impreuna cu iaurtul, usturoiul.
Se potriveste de gust cu sare si piper.
Se presare deasupra nucile sfaramate. Sa nu le omiteti, ca ii dau un gust aparte.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.