Salata de Paste

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet paste spirale 500g
  • 2-3 rosii
  • 1 castravete - din ala de comert
  • 300g sunca
  • 1 ceapa mica uscata sau 2-3 fire ceapa verde
  • sare
  • maioneza de casa
  • dupa preferinta se poate adauga si ardei rosu

Mod de preparare

Se fierb pastele dupa indicatiile de pe pachet. Intre timp preparam maioneza (eu o fac din 2 galbenusuri crude=1ling mustar si ulei). dupa terminarea maionezei taiem sunca in felii subtiri, rosiile cuburi potrivite, castravetele il taiem in doua, pe urma felii iar ceapa solzisori subtiri.

Strecuram pastele, le trecem de 2, 3 ori prin jet de apa rece, le lasam sa se scurga de apa.
Cand pastele sunt reci. Adaugam sunca taiata, rosiile cuburu. Castravetele taiat si ceapa. Potrivim de sare, si adaugam maioneza.
Este o salata pe care eu am invatat-o de la nasa mea, de obicei musafirii mei sunt foarte incantati cand o servesc.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...