Salata de Orez cu Pate de Masline, Ton si Branza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 farfurii pline cu orez ( bobul mai subtire sau basmanti) fiert si racit imediat sub apa rece
  • 50-60 g pate (crema) de masline
  • 160 g ton in conserva
  • branza gen telemea sau feta
  • rosii mici cireasa sau alt tip
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se fierbe orezul, in apa cu sare iar cand este gata il clatiti cu apa rece, il lasati putin, sa se scurga. Il puneti intr-un castron si adaugati tonul faramitat, branza taiata cubulete, rosiile taiate bucatele nu prea mari si pateul de masline emulsionat cu cateva linguri de ulei de masline.

Daca tonul este conservat in ulei, il puteti folosi pe acela. Adaugati sare (daca este nevoie) si amestecati bine.
Daca nu gasiti in comert pate de masline, puteti sa mixati la bleder, masline (negre sau verzi) cu putin ulei, pana cand devin ca o crema.

Puneti salata in frigider la rece, circa 1 ora, inainte de a fi servita.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...