Salata de Iarna Detox

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 portocala mare si dulce
  • 1-2 sfecle rosii micute
  • rucola
  • 1 andiva medie
  • 15 felii de banana uscate
  • 1/4 de bransa de telina verde
  • sucul de la o portocala
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri de ulei de samburi de strugure
  • 1 varf de lingurita de mustar

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele.
Curatam portocala "a vif" scotand doar supremele.
Sfecla daca nu va place cruda o puteti coace la cuptor cam 50 de minute si apoi va fi curatata.

Taiam legumele, sfecla felii, telina mai fin.
Asezam intr-un bol sau pe o farfurie, rucola, andivele, sfecla, telina, bananele si portocalele.
Amestecam uleiul cu sare, piper si sucul de portocala, adaugam mustarul si omogenizam.

Stropim legumele su sosul obtinut.
Servim ca antreu sau ca fel principal alaturi de paine prajita si branza.
Pofta buna!
Sfecla rosie - detoxifierea ficatului, stimularea sistemului imunitar, ajutor in productia de globule rosii

Andivele- depurative, stimuleaza secretia biliara, cu proprietati citostatice, bogate in vit. c, a si a complexului b, bogate in saruri minerale

Rucola - eliminarea toxinelor si a radicalilor liberi, reduce efectul cancerigen al hormonilor estrogeni, bogata in vitamine a, c si k

Telina - bogata in vitamine a, B1, B2, B6, c, contra hypertensiunii arteriale, anti-cancerigen, bogata in sodiu, magneziu, potasiu, acid folic, calciu

Portocala si sucul sau - detoxifierea organelor interne, energizant contra oboselii, depurative
Banana- energizant, bogata in hydrati de carbon, fosfor, fier, potasiu

Ulei de samburi de struguri - puternici antioxidanti, amino-acizi, ingrijirea parului si al pielii

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de cartofi cu ceapa verde

O salata gustoasa :) 

Salata de cartofi cu ceapa verde
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj