Salata de Dovlecei Opariti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei de dimensiuni medii
  • sare
  • piper (rosu)
  • ulei
  • zeama de lamiie sau iaurt

Mod de preparare

Curatati dovleceii in fisii subtiri in lungime, cu mandolina sau unealta pentru curatat cartofii. In asezati intr-un castron si tunati peste ei apa fiebinte, acoperiti cu un capac si lasati pina se raceste apa. Scurgeti si adaugati sare, piper, ulei, zeama de lamiie sau iaurt dupa caz.
Nota: mijlocul dovleceilor care este mai moale, buretos e mai bine sa nu il taiati, il veti pastra si veti gati altceva cu el: mincarica, ciorba, chiftelute.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.