Salata de Cartofi cu Bacon si Sos Gorgonzola

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • 15 kg cartofi
  • 4 morcovi
  • 100 g bacon
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita oregano
  • 2 catei de usturoi razaliti fin
  • sare si piper
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 30 g gorgonzola
  • 30 ml lapte batut sau iaurt
  • 3 linguri smantana
  • 1/2 bat telina verde taiat bucati
  • 1/2 lingurita patrunjel + extra pentru garnisire
  • 1 fenicul

Mod de preparare

Taiati cartofii si morcovii in cuburi mai mici. Amestecati usturoi, ulei, sare, piper, otet, oregano si rozmarin intr-o oala. Adaugati cartofii, morcovii si amestecati bine.

Transferati intr-o tava si coaceti la 190 c (gaz 5) aproximativ 30 minute intorcandu-i pe cealalta parte la jumatatea timpului. In aceasi oala puneti baconul taiat bucati mici si la foc mic sautee 5 minute.

Optional transferati pe o farfurie cu un prosop de hartie. Intr-un blender pulsati gorgonzola, smantana, iaurt, sare, piper, patrunjel si telina. Taiati feniculul fin si lasati deoparte. Cand cartofii sunt gata amestecatii cu fenicul si bacon apoi portionati.

*Puteti si amesteca legumele cu sosul intr-un bol mare apoi portionati.
Serviti cu sosul de gorgonzola deasupra si garnisiti cu frunze de patrunjel.

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)