Salata de Cartofi cu Bacon si Sos Gorgonzola

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • 15 kg cartofi
  • 4 morcovi
  • 100 g bacon
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita oregano
  • 2 catei de usturoi razaliti fin
  • sare si piper
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 30 g gorgonzola
  • 30 ml lapte batut sau iaurt
  • 3 linguri smantana
  • 1/2 bat telina verde taiat bucati
  • 1/2 lingurita patrunjel + extra pentru garnisire
  • 1 fenicul

Mod de preparare

Taiati cartofii si morcovii in cuburi mai mici. Amestecati usturoi, ulei, sare, piper, otet, oregano si rozmarin intr-o oala. Adaugati cartofii, morcovii si amestecati bine.

Transferati intr-o tava si coaceti la 190 c (gaz 5) aproximativ 30 minute intorcandu-i pe cealalta parte la jumatatea timpului. In aceasi oala puneti baconul taiat bucati mici si la foc mic sautee 5 minute.

Optional transferati pe o farfurie cu un prosop de hartie. Intr-un blender pulsati gorgonzola, smantana, iaurt, sare, piper, patrunjel si telina. Taiati feniculul fin si lasati deoparte. Cand cartofii sunt gata amestecatii cu fenicul si bacon apoi portionati.

*Puteti si amesteca legumele cu sosul intr-un bol mare apoi portionati.
Serviti cu sosul de gorgonzola deasupra si garnisiti cu frunze de patrunjel.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.