Salata de Arpagic

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -bulbi de arpagic
  • -1 praf de sare
  • -ulei de masline
  • -50 ml vin de porto / vin licoros dulce (ex Lacrima lui Ovidiu) ori alt vin rosu, dulce, tare si parfumat
  • -1 lingura otet balsamic sau dupa gust

Mod de preparare

Curatati, spalati si scurgeti arpagicul.

Adaugati-l impreuna cu sarea in foarte putin ulei de masline incins si brezati cateva minute (sotare rapida in putina grasime), amestecand mereu, apoi inabusiti pana se fragezeste (acoperiti vasul cu un capac si lasati la foc mic pana ce arpagicul se inmoaie).

Descoperiti vasul, mariti flacara la mediu si caliti in continuare, amestecand des dar delicat, pana ce bulbii de arpagic se rumenesc frumos pe toate partile.

Adaugati vinul, faceti focul foarte mare si lasati pana ce lichidul se reduce mai mult de jumatate si zaharul din vin caramelizeaza frumos arpagicul.

Dati vasul deoparte, lasati sa se raceasca si adaugati otet balsamic.

Serviti ca salata langa orice tip de carne.
Cum se curata arpagicul.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Salata calda de cartofi noi cu ceapa verde si marar

Un pranz sau o cina rapida, o salata delicioasa care se prepara foarte rapid! Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus!

Salata calda de cartofi noi cu ceapa verde si marar
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj