Salata cu jambon de Parma si pepene galben

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 felii de jambon crud (de Parma sau de Bayonne)
  • 1/2 pepene galben
  • 250 gr de salata verde asortata
  • 12 rosii aperitiv sau 2-3 rosii mai mari
  • masline negre
  • miez de nuca ( eu nu am avut in casa, am pus pignon de pin)
  • 20 gr branza roquefort sau bleu ( varietati de la noi din franta)
  • Vinegreta:
  • ulei de nuci,
  • otet ,
  • sare

Mod de preparare

Formati cu o lingura speciala (lingura pariziana) "mingi" din pepenele galben. Aranjati salata verde pe un platou.

Adaugati feliile de jambon rulate in coronite apoi miezul de nuca si apoi mingile de pepene galben.

Decorati cu rosiile taiate in bucatele si cu masline.

Firimitati branza peste salata. Puneti vinegreta in momentul servirii.

Pofta buna!


Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...