Salata Caprese

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 20 rosii cireasa diverse culori
  • - 1 cutie mozzarella proaspata
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - 4 frunze busuioc
  • - cimbru si oregano uscat
  • - sare, piper

Mod de preparare

Se scoate mozzarella din cutie si se pune pe un servet de bucatarie la scurs. Rosiile se spala putin cu apa rece si se pun deasemenea la scurs pe un servet de bucatarie. Busuiocul se spala cu apa rece si se lasa la scurs, dupa care se pun frunzele una peste alta, se ruleaza pe latime si se taie " julienne".

Se pun cele 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si se incalzesc la foc mediu, dupa care se toarna rosiile, putina sare, piper, un praf de cimbru si oregano si se lasa pe foc doua minute, pina crapa usor rosiile. Se scot si se pun intr-o farfurie adinca (sau castron), se toarna uleiul in care s-au calit deasupra, mozzarella, busuiocul si se amesteca cu grija.

Se gusta si daca mai este nevoie se mai pune putina sare sau piper. Se serveste salata cu paine prajita daca va place.

Pofta Buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...