Salata Caprese

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 20 rosii cireasa diverse culori
  • - 1 cutie mozzarella proaspata
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - 4 frunze busuioc
  • - cimbru si oregano uscat
  • - sare, piper

Mod de preparare

Se scoate mozzarella din cutie si se pune pe un servet de bucatarie la scurs. Rosiile se spala putin cu apa rece si se pun deasemenea la scurs pe un servet de bucatarie. Busuiocul se spala cu apa rece si se lasa la scurs, dupa care se pun frunzele una peste alta, se ruleaza pe latime si se taie " julienne".

Se pun cele 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si se incalzesc la foc mediu, dupa care se toarna rosiile, putina sare, piper, un praf de cimbru si oregano si se lasa pe foc doua minute, pina crapa usor rosiile. Se scot si se pun intr-o farfurie adinca (sau castron), se toarna uleiul in care s-au calit deasupra, mozzarella, busuiocul si se amesteca cu grija.

Se gusta si daca mai este nevoie se mai pune putina sare sau piper. Se serveste salata cu paine prajita daca va place.

Pofta Buna!

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

De ziua Larissei am pregatit un tort asa cum si l-a dorit, neaparat sa aiba ciocolata si fructe cat de multe si diverse. A...

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.