Cuscus cu Varza de Buxelles si Dovlecel

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru doua portii:
  • 100 g varza de bruxelles (spalate apoi taiate cotoarele)
  • 30 g unt (80-82%)
  • 1 dovlecel mic taiat felii
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 100 g cuscus
  • 40 ml ulei de masline extra virgin
  • 20 ml ulei de alune de padure prajit
  • sare de mare si piper proaspat macinat
  • suc proaspat stors de la o 1/2 de limeta
  • 1 lingura patrunjel taiat marunt
  • 1 lingurita otet balsamic
  • ardei chili cayenne (dupa gust)
  • 1 mandarina sau tangerina

Mod de preparare

Taiati varza in jumatate apoi felii subtiri. Intr-un bol puneti feliile de dovlecel, coriandru si asezonati cu sare si piper. Topiti untul intr-o tigaie si la foc mic prajiti putin acestea pe ambele parti. Adaugati apoi feliile de varza si mai caliti maxim 10 minute.

Intr-un bol puneti uleiul de masline extra virgin, uleiul de alune, otetul balsamic, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel si chilli. Amestecati bine apoi lasati deoparte. Gatiti cuscus-ul urmand instructiunile de pachet. Puneti acesta in bol peste dressing apoi varza cu dovlecelul si amestecati bine.

Portionati dupa care aranajti felii de mandarine deasupra.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc

Clafoutis este un fel de budinca frantuzeasca, extrem de versatila, putand fi preparata in sute de variante , dulci sau...

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj