Reteta gem de zmeura - simplu si aromat, pregatit cu doar trei ingrediente

Gem de zmeura simplu si aromat, pregatit cu doar trei ingrediente: zmeura, zahar si zeama de lamaie. Fiert la foc potrivit pana se leaga, apoi turnat fierbinte in borcane, acest gem e ideal pentru iarna sau pentru deserturi rapide.

Ingrediente

  • 1 kg zmeura proaspata (sau congelata)
  • 800 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Spala zmeura usor si lasa-o sa se scurga bine de apa. Daca folosesti zmeura congelata, las-o sa se dezghete complet si sa se scurga lichidul in exces. Pune zmeura intr-o cratita mare, adauga zaharul si zeama de lamaie. Amesteca usor si lasa la frigider 1-2 ore sau chiar peste noapte, ca sa-si lase sucul. Pune cratita pe foc mic, amestecand din cand in cand pana se topeste zaharul. Apoi da focul mai tare si fierbe compozitia, spumand din cand in cand. Fierbe gemul 30-40 de minute, pana se leaga. Poti testa consistenta picurand o lingurita de gem pe o farfurie rece – daca nu curge, e gata. Toarna gemul fierbinte in borcane curate si uscate, infileteaza capacele si intoarce borcanele cu capacul in jos 5-10 minute, apoi lasa-le sa se raceasca complet. Pastreaza borcanele intr-un loc racoros si intunecat. Dupa deschidere, tine-le la frigider. Daca vrei o varianta fara samburi, poti pasa zmeura printr-o sita dupa ce a stat cu zaharul.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.