Trandafiri sarati cu camembert si verdeturi de primavara

Portii
5
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 grame făină integrală
  • 300 grame făină albă
  • 300 ml lapte călduț
  • 25 grame de drojdie
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • Pentru umplutura:
  • 130 grame brânză de burduf
  • 125 grame brânză camembert
  • 3 cepe verzi
  • 2 fire de usturoi verde
  • o lingura dulceață de ardei iute
  • sare, piper, după gust
  • 1/2 legătură de marar
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de lapte
  • semințe

Mod de preparare

Mai întâi, ne apucăm de aluat:

Făina se cerne într-un castron.
În laptele călduț, se dizolvă zahărul și drojdia, se adaugă 2 linguri de făină și se lasa 10 minute la dospit, până face spumă.
După ce maiaua a dospit, o turnam peste făină, împreună cu sarea, oul, uleiul, frământăm un aluat nu foarte vârtos pe care îl punem la dospit circa 45 de minute, până își dublează volumul.

Între timp pregătim umplutura:
Tocam ceapa și usturoiul verde mărunt.
Le calim intr-o lingura ulei 10 minute, până se înmoaie.
Separat, tocam mărunt branzeturile și le frământăm la robot, până se uniformizeaza compoziția. Adăugăm verdeturile, mararul tocat, dulceața de ardei iute, sare și piper, după gust.
Frământam bine compoziția rezultată.

După ce a dospit aluatul , îl împărțim în trei bucăți pe care le întindem pe rând, cu sucitorul în foi dreptunghiulare, decupam cercuri cu o formă rotundă , pe care le crestam ușor cu un cuțit de patru ori, formând patru laturi aproximativ egale și lăsând mijlocul neatins, precum în poze. Crestaturile vor fi cat de cât paralele, cât mai drepte. În mijlocul cercurilor, așezăm compoziția de brânză, cam o linguriță cu vârf, și unim laturile opuse ale fiecarui cerc în jurul ei, cât mai strâns, să nu se desfacă, apoi celelalte două laturi, ca să ne rezulte un trandafir.
Trandafirii rezultați se ung cu gălbenuș de ou și se presară cu semințe.
Se coc în cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, cca. 30 de minute.
Unii mi s-au desfăcut, însă, chiar și așa, sunt foarte gustosi, pufosi, savurosi.
Se pot consuma atât calzi, cât și reci, însă cei mai buni sunt trandafirii fierbinți, proaspăt scoși din cuptor!
Poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rasucite cu crema de branza si pesto

Retete de suflet

Aperitiv rasucite cu crema de branza si pesto
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj