Placinta cu prune galbene (pasnele)

Portii
8
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr faina de grau
  • 1 ou
  • 1 cub de drojdie
  • 150 crema de unt
  • 300 gr iaurt gras
  • 1 esenta de rom
  • 3 linguri de zahar
  • 700 gr gem de prune galbene (pasnele)
  • 50 ml ulei
  • 1 varf de cutit de sare

Mod de preparare

Se pune faina de grau intr-un vas si peste ea, adaugam un ou, sarea si crema de unt. Intr-un castron, punem iaurtul, drojdia si zaharul si omogenizam bine, apoi turnam peste faina, facem un aluat suficient de tare si spre final, adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam aluatul sa se odihneasca, macar o ora. Rupem apoi bucatele mici de aluat si facem foi subtiri pe care vom intinde gem, le rulam si le asezam intr-o tava rotunda, incepand de la mijloc, spre margine. Cand am terminat de asezat placinta in tava, ungem placinta cu un ou batut spuma si presaram mac peste ea. Dam tava la cuptorul incins si o lasam la copt, circa o ora, la foc potrivit. Cand s-a copt placinta, o scoatem si o ungem cu miere de albine. Pofta buna!

Pasnelele sunt prunisoare mici galbene care se coc inca din vara, apoi se culeg, se spala, se scot samburii si se pun la foc fara zahar, se fierb pana scad, amestecandu-se mereu in ele sa nu se prinda. Asa se obtine un gem excelent, cu o savoare aparte!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sfintisori

Am mai facut dar mai sofisticati, cu umplutura. Acum am fost solicitat sa-i fac simpli si fara nuca daca se poate. Mofturosii...

Sfintisori
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj