Pizza Quattro Stagioni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina tip 0
  • 8 g drojdie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru pizza:
  • 125 g mozzarella
  • 80 g prosciuto cotto
  • 250 g rosii fara piele
  • usturoi dupa gust si cateva felii de ceapa alba
  • 20 masline
  • ciuperci

Mod de preparare

Intr-un pahar dizolvati cei 8 g drojdie cu 100 ml apa calduta. Intr-un castronm varsati faina si faceti o gaura in mijloc unde puneti drojdia dizolvata, dupa care adaugati cele 2 linguri de ulei de masline si sarea. Amestecati bine circa 10 minute pana pasta devine elastica si fina, dupa care se lasa la dospit pentru circa 45 de minute.

Odata dospita, se framanta din nou circa 5 minute, dupa care se intinde in tava si se lasa inca 10 minute la cald acoperita cu un prosop de bucatarie.

Ceapa si usturoiul trebuie macinate, dupa care intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei se adauga ceapa, usturoiul si rosiile si se coc la foc mic circa 15 minute. Dupa ce am intins aluatul pe tava adaugam compozitia de rosii, mozzarella care e taiata felii, prosciuto cotto, maslinele si ciupercile.

Se incalzeste cuptorul in prealabil la 210 grade celsius. Se introduce in cuptor si se lasa circa 20 minute.

Pofta buna!
Se serveste calda si cu piper adaugat pe deasupra cand e gata.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Desert briose de vanilie cu ciocolata in interior

De aici am preluat aceasta reteta. Au fost tare bune briosele, iar eu am adaugat si ciocolata in interior.

Desert briose de vanilie cu ciocolata in interior
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura