Painici Laugenbrot

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata (25 grame)
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 6 linguri ulei de masline
  • 260 ml apa calduta
  • In plus:
  • -2 litri apa
  • - sare mare
  • -10 linguri bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu putina apa calduta, zaharul si 2 linguri cu faina.

Punem intr-un bol restul de faina iar in mijloc punem amestecul de drojdie. Lasam aproximativ 10 minute la dospit apoi adaugam sarea, uleiul si incepem sa framantam aluatul pana va deveni elastic si nelipicios.

Lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Din aluat facem bilute in functie de marimea dorita a painicilor.

Se pune cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade.

Separat punem la fiert 2 litri de apa cu bicarbonatul de sodiu si sare mare. Cand apa fierbe punem cate 5 painici si lasam aproximativ 30 secunde (nu mai mult). Le scoatem cu o paleta cu gauri si le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se cresteaza cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.

Se dau la cuptorul incins la 180 grade pana ce painicile sunt frumos rumenite la suprafata.

Dupa preferinta deasupra painicilor puteti presara mac, susan.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.