Painici Laugenbrot

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata (25 grame)
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 6 linguri ulei de masline
  • 260 ml apa calduta
  • In plus:
  • -2 litri apa
  • - sare mare
  • -10 linguri bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu putina apa calduta, zaharul si 2 linguri cu faina.

Punem intr-un bol restul de faina iar in mijloc punem amestecul de drojdie. Lasam aproximativ 10 minute la dospit apoi adaugam sarea, uleiul si incepem sa framantam aluatul pana va deveni elastic si nelipicios.

Lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Din aluat facem bilute in functie de marimea dorita a painicilor.

Se pune cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade.

Separat punem la fiert 2 litri de apa cu bicarbonatul de sodiu si sare mare. Cand apa fierbe punem cate 5 painici si lasam aproximativ 30 secunde (nu mai mult). Le scoatem cu o paleta cu gauri si le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se cresteaza cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.

Se dau la cuptorul incins la 180 grade pana ce painicile sunt frumos rumenite la suprafata.

Dupa preferinta deasupra painicilor puteti presara mac, susan.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu capsuni

M-am pus tare pe capsuni si pregatesc aproape orice dulce cu ele, dar cine nu ? Reteta de la fetele de la Savori Urbane.

Desert tort cu capsuni
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj