Paine Naan cu Turmeric

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 4 portii
  • 300 g faina de grau alba + pentru framantare
  • 1 lingura drojdie granulata
  • 30 g unt (80-82%) topit la temperatura camerei + 30 g unt topit pentru uns
  • 1 lingurita miere
  • 150 ml apa calda (intre 40-42c)
  • 1 lingurita turmeric (numit si curcuma)
  • 1 lingurita praf de ghimbir
  • 1 lingurita sare fina de mare sau roz

Mod de preparare

Intr-o cana dizolvati in apa mierea si drojdia apoi lasati 15 minute. Intr-un bol cu telul amestecati bine faina, sare, turmeric si ghimbir. Faceti loc in mijloc si adaugati 30 g unt topit si apa cu drojdie. Cu o furculita incorporati bine formand un aluat moale si foarte lipicios.

Acoperiti cu un prosop sau folie de plastic si lasati intr-un loc cald 2 ore. Preincalziti cuptorul la 230 c (gaz 8). Presarati faina pe o supafata, transferati aluatul si mai presarati faina deasupra acestuia apoi framantati usor 2 minute.

Acesta este inca lipicios si moale dar cum puteti presarand cate putina faina incercati sa lucrati cu el. Impartiti acesta in 4 parti aproximativ egale si formati in bile. Puneti o folie de aluminiu in tava. Ungeti folia cu putin din untul topit.

Intindeti fiecare direct in tava cu mana apasand intr-o forma ovala cu o lungime de 20-22 cm si aproximativ 10-12 cm latime. Lasati putin spatiu intre ele iar daca nu va incap acoperiti aluatul pe masa cu o folie de plastic.

Tineti in cuptor 7-8 minute scoateti, intoarceti si ungeti si cealalta parte cu unt. Mai tineti inca 7-8 minute.
*Este o paine specifica regiunilor Indiene sau Pachistaneze.
Intr-o farfurie tineti-le calde acoperite cu o folie de aluminiu/prosop sau incalziti in cuptor/tigaie inainte de servire.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...