Paine de casa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 20 gr drojdie
  • lapte
  • zahar
  • sare

Mod de preparare

Am inmuiat drojdia in lapte (in jur de 300 ml)+ zahar + 1 pumn de faina. Amestecam totul si punem la cald, in 20 de minute adaugam restul de faina shi framintam 10 minte. Punem aluatul la cald pentru 30 minute.

Peste 30 de minute mai framintam o data (iarashi cam 10 minute) shi iarashi la cald pentru 1 ora 30 minute.

Modelam aluatul dupa forma si imaginatie...

Aceasta e reteta bunicii mele (laptele poate fi inlocuit de apa, astfel piinea e de post).

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Pilaf de post cu ciuperci

Merge de minune alaturi de o salata verde de primavara!

Pilaf de post cu ciuperci
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.