Mamaliga Rudareasca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • malai
  • sare

Mod de preparare

Cantitatea de malai necesara se injumatateste de la bun inceput. Luam ceaunul cu apa, il punem pe pirostii si dam foc sa dea fiertura in clocot. Cand clocoteste apa, prima jumatate de faina se pune la fiert impreuna cu sarea, si se fierbe cam o jumatate de ceas.

Se indeamna la foc si terciul nostru bolboroseste in voie mangaiat de para focului ce joaca nebuneste sub ceaun.

Dupa ce a fiert bine terciul adaugam restul de malai si lasam sa se omogenizeze cu terciul. Coapta bine si mestecata virtos cum numai unei rudarese ii sade bine, dupa ce e gata se rastoarna pe masa. Sper ca sa observat modul de lucru diferit fata de mamaliga pripita ca sa nu existe dubii.
Dintre toate aleg saramura de raci, si mujdeiul pasta de usturoi care in retetele urmatoare il voi numi mujdei oltenesc.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.