La Fougasse

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10g de drojdie proaspata
  • 500g de faina
  • 1 lingura de ulei de masline
  • ~300ml de apa calduta+ cateva linguri pentru maia
  • 1 lingurita cu varf de sare

Mod de preparare

Se amesteca 2 linguri pline de faina cu drojdia si apa calduta pana se formeaza o maia omogena si se da la loc caldut cam 1ora.

Restul de faina se amesteca cu sarea, uleiul de masline, maiaua formata si apa calduta. Se framanta la mana sau in map pana se formeaza un aluat suplu.

Intr-un vas farinat asezam aluatul si il lasam la odihna acoperit cu un prosop curat pana isi dubleaza volumul.

Se taie aluatul crescut in 4 cu ajutorul unui cutit ascutit si se formeaza o noua bila de aluat care se da din nou la crescut pana dubleaza de volum.

Preincalzim cuptorul la 220°c.

Se taie aluatul in doua parti egale si se intind fougass-ele, se aseaza pe tava de cuptor fierbinte si se cresteaza din loc in loc. Cu mana largim fiecare crestatura ca la butoniere, ca in timpul coacerii sa nu se lipeasca la loc.

Presaram faina deasupra painicii, asezam un vas cu apa pe baza cuptorului si bagam in cuptor tavile una cate una.
Lasam la cuptor cam 30 de minute.

Scoatem si servim calduta. Painica are coaja crocanta si miezul moale.
Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.