Cornuri cu magiun de post, reinterpretate

Portii
8
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame făină albă ooo
  • 200 ml lapte de soia vanilat, călduț
  • 15 grame drojdie
  • 75 ml ulei de floarea - soarelui
  • 2 linguri pudră de roscove
  • 125 grame margarină Rama Maestro
  • 125 grame unt de arahide cu arahide crocante
  • 3 grame sare
  • 15 grame zahăr
  • 1 borcan dulceață de caise si piersici ( sau orice dulceață)
  • 57 grame de nuci maruntite
  • Coaja razuita de la 1/2 lămâie și de la o portocală mică
  • Pentru topping:
  • Sirop de artar
  • Fulgi de migdale
  • Coajă de portocală confiata în miere

Mod de preparare

Pentru aluat, se pregătește o maia din drojdie, zahăr, o lingura făină, 50 ml lapte de soia vanilat călduț.
Se lasă 15 minute să dospeasca.
După ce a dospit, se adaugă peste făina amestecată cu sare, restul de lapte de soia călduț, uleiul, margarina tocată cuburi și untul de arahide, coaja de lămâie și portocală.
Se frământă un aluat moale, neted, se adaugă puțină făină, dacă este cazul și se lasă 30 de minute să dospeasca.
Între timp, se prepară din 30 de grame nuci, o lingura dulceață, o linguriță coajă de portocală confiata o compoziție pentru umplerea cornurilor.
După ce aluatul a dospit, se frământă împreună cu cele două linguri de pudră de roscove, până se uniformizeaza.
Se întinde într-un dreptunghi și se decupează pătrate, apoi în mijlocul fiecăruia, se așază puțină compoziție, ca să nu curgă (de aceea e de preferat o dulceață mai puțin lichida).
Se rulează fiecare patrat și se introduc la cuptorul preincalzit la 185 grade Celsiu,s unde se coc timp de 35 de minute.
Se scot din cuptor, apoi se pensuleaza cu sirop de artar ( sau miere) și se presară cu fulgi de migdale.
Se servesc calde sau reci, cu sau fără zahăr pudră.
Sunt fragede și bune, mai puțin dulci!
E o rețetă clasică românească de cornuri cu magiun, reinterpretata în stil propriu...mai sănătoasă!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa