Pizza Margherita este o reteta clasica si simpla, perfecta pentru iubitorii de pizza. Realizata cu aluat proaspat, sos de rosii, mozzarella si felii de rosii, aceasta pizza este condimentata cu busuioc proaspat si stropita cu ulei de masline. Se coace pana devine aurie si crocanta, oferind un gust autentic italian. Este o alegere ideala pentru o masa rapida si delicioasa.
Intr-un bol mic, dizolva drojdia si zaharul in apa calda. Lasa sa stea 5-10 minute pana se formeaza spuma. Intr-un bol mare, amesteca faina si sarea. Fa o adancitura in mijloc, adauga amestecul de drojdie si uleiul de masline. Framanta aluatul timp de 5-7 minute pana devine elastic si neted. Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa dospeasca intr-un loc cald timp de 1 ora, sau pana isi dubleaza volumul.
Incalzeste cuptorul la 220°C (425°F). Dupa ce aluatul a dospit, intinde-l pe o suprafata presarata cu faina, pana ajungi la dimensiunea dorita. Transfera aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt. Intinde sosul de rosii uniform peste aluat, lasand o margine de 1-2 cm neacoperita. Aseaza feliile de mozzarella si de rosii peste sosul de rosii.
Stropeste cu putin ulei de masline si condimenteaza cu sare și piper dupa gust. Coace pizza in cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute, sau pana cand crusta este aurie si crocanta, iar branza este topita si usor rumenita. Scoate pizza din cuptor si adauga frunzele de busuioc proaspat. Lasa pizza sa se raceasca cateva minute, apoi taie-o in felii si serveste.
Savureaza pizza Margherita proaspata si delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra, atunci te invitam sa descoperi si alte retete, la fel de delicioase: pizza cu ciuperci și gorgonzola, lahmacun - delicioasa pizza turceasca sau pizza regala
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.