Pizza de casa cu salam, rosii si masline

Pizza de casa cu blat pufos si toppinguri generoase de salam, rosii si masline – ideala pentru o masa in familie.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 500 g faina alba
  • 7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 300 ml apa calduta
  • Ingrediente pentru sos:
  • 200 ml suc de rosii gros sau passata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel de usturoi (optional)
  • sare, piper, oregano uscat
  • Toppinguri:
  • 150 g salam uscat (taiat felii)
  • 2 rosii medii (taiate rondele subtiri)
  • 100 g masline negre fara samburi (intregi sau feliate)
  • 1 ardei gras (rosu sau galben), taiat fasiute
  • 250 g mozzarella rasa
  • frunze de busuioc (pentru decor, optional)

Mod de preparare

Intr-un bol incapator, se amesteca drojdia uscata cu zaharul si 3-4 linguri de apa calduta. Se lasa 5-10 minute pana se activeaza (daca e drojdie proaspata, se amesteca direct cu zaharul si o lingura de faina). Se adauga restul de apa, faina, sare si uleiul si se framanta un aluat elastic si usor lipicios. Se acopera si se lasa la crescut 1 ora, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. Intre timp, se prepara sosul: se incalzeste uleiul de masline, se adauga usturoiul zdrobit si se lasa cateva secunde. Se pune sucul de rosii, se condimenteaza cu sare, piper si oregano, apoi se fierbe 5-10 minute la foc mic, pana se ingroasa usor. Cand aluatul a crescut, se intinde cu mainile sau cu sucitorul in forma dorita si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se unge cu sosul de rosii, apoi se adauga branza mozzarella rasa, feliile de salam, rosiile, maslinele si ardeiul. Se coace in cuptorul preincalzit la 220°C timp de 12–15 minute, pana cand blatul e copt si branza e topita si usor rumenita. Se serveste calda, cu frunze de busuioc proaspat deasupra, daca ai la indemana.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...