Pizza de casa cu blat pufos si toppinguri generoase de salam, rosii si masline – ideala pentru o masa in familie.
Intr-un bol incapator, se amesteca drojdia uscata cu zaharul si 3-4 linguri de apa calduta. Se lasa 5-10 minute pana se activeaza (daca e drojdie proaspata, se amesteca direct cu zaharul si o lingura de faina). Se adauga restul de apa, faina, sare si uleiul si se framanta un aluat elastic si usor lipicios. Se acopera si se lasa la crescut 1 ora, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. Intre timp, se prepara sosul: se incalzeste uleiul de masline, se adauga usturoiul zdrobit si se lasa cateva secunde. Se pune sucul de rosii, se condimenteaza cu sare, piper si oregano, apoi se fierbe 5-10 minute la foc mic, pana se ingroasa usor. Cand aluatul a crescut, se intinde cu mainile sau cu sucitorul in forma dorita si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se unge cu sosul de rosii, apoi se adauga branza mozzarella rasa, feliile de salam, rosiile, maslinele si ardeiul. Se coace in cuptorul preincalzit la 220°C timp de 12–15 minute, pana cand blatul e copt si branza e topita si usor rumenita. Se serveste calda, cu frunze de busuioc proaspat deasupra, daca ai la indemana.
Un desert pe cat de simplu, pe atat de bun! :X
Desert cu piscoturi si fructe de padureDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute