Paste umplute cu urda si marar

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat :
  • -350 gr faina
  • -2 oua
  • -1 lingurita sare
  • -150 ml apa
  • Umplutura:
  • -500 gr urda de capra/vaca
  • -1 ou
  • -1 legatura marar verde
  • -sare dupa gust
  • Extra :
  • -150 gr pesmet
  • -2 linguri ulei
  • -100 gr parmezan razuit

Mod de preparare

Faina o cernem intr-un vas . In mijlocul ei facem o groapa si adaugam sarea, ouale batute putin cu furculita si apa (100 ml ). Amestecam cu mana ingredientele si mai adaugam apa incet pana cand obtinem un aluat elastic si compact.
Se poate sa nu avem nevoie de toata apa, in functie de tipul fainii, de umiditate, de marimea oualor poate avem nevoie 100 ml sau 150 ml.
Formam din aluat o bila,si o acoperim putin ca sa se odihneasca .

Urda o maruntim cu o furculita, o amestecam cu oul mararul tocat si sare dupa gust .

Aluatul il intindem pe blatul de lucru infainat in foaie subtire(sa fie ca si o coala de hartie ) . Il taiem in patratele, pe mijlocul fiecarui patratel punem o lingurita de urda . Rulam patratelul , ca si pe un cornulet si prindem capetele , formand un cerc. Asta este forma in care le-am facut noi , dar se pot face dreptunghiulare si cu o furculita fixate foarte bine marginile.

Acum ca sunt gata urmeaza sa le fierbem intr-o oala cu apa multa si sare . Cand apa fierbe adaugam pastele si le lasam sa fiarba circa 10-15 minute la foc mic ca sa nu se sparga.

Intr-o tigaie punem uleiul si prajim in el pesmetul. Cand pastele sunt fierte le dam prin pesmet prajit.

Noi am pus deasupra parmezan razuit si le-am mancat calde.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente

Niste sandvisuri la tigaie pe care noi le preparam foarte des, mai ales pentru pachetele de la serviciu. Si am inclus in ele...

Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj