Paccheri cu Ciuperci

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g Paccheri
  • 1 kg Ciuperci
  • 10 g Hribi uscati si macinati
  • 1 legatura cimbru proaspat
  • 200 ml smantana vegetala din ovaz
  • 8 linguri ulei nerafinat de floarea soarelui
  • 1 lingurita boia iute afumata
  • 1 lingurita sare roz de Himalaya

Mod de preparare

Paccheri sunt un fel de paste traditionale napoletane, realizate din gris de grau dur, avand forma unor tuburi gigant.

De obicei se servesc cu sosuri groase si pot fi, de asemenea umplute cu branza ricotta si servite cu un sos pe baza de smantana.

Eu am ales sa le pregatesc cu un sos gros din ciuperci si smantana vegetala din ovaz.

Se pun pastele in apa fiarta in care am adaugat sarea si se fierb la foc mic timp de 15 minute, amestecand din cand in cand.

In timp ce fierb pastele, taiem ciupercile (curatate si spalate) in bucati mari, daca avem ciuperci de dimensiuni mici le lasam intregi.

Rumenim ciupercile pana se evapora aproape toata zeama lasata de la ele, adaugam cimbrul verde tocat marunt, hribii uscati (pentru un plus de aroma) si boiaua afumata si mai gatim inca 3 minute.

Adaugam smantana din ovaz si fierbem inca 5 minute, pana se formeaza un sos gros.

Cand au fiert pastele le rasturnam intr-o sita si le lasam sa se scurga apa apoi le adaugam in cratita in care am pregatit ciupercile si amestecam pastele cu sosul, lasandu-le 3 minute in cratita pentru a absorbi sosul si aromele.

Asezonam cu piper proaspat ras si cu parmezan ras (optional, daca nu sunteti vegani).

Va doresc Pofta Buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj