Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite de un sos bogat, facut din carne de vita tocata, rosii, legume si ierburi aromate. Servite cu parmezan ras, aceste paste sunt o explozie de arome si texturi, perfecte pentru orice ocazie!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 300g paste (preferabil tip spaghetti sau tagliatelle)
  • • 300g carne de vita tocată
  • • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • • 1 morcov, taiat cubulete
  • • 1 tulpina de telina, taiata cubulete
  • • 400g rosii tocate (din conserva sau proaspete)
  • • 2 lingurite pasta de tomate
  • • 200ml supa de vita sau pui
  • • 100ml vin rosu (optional)
  • • 2 linguri ulei de masline
  • • Sare si piper dupa gust
  • • Frunze proaspete de busuioc pentru decor (optional)
  • • Parmezan ras pentru servire

Mod de preparare

Intr-o cratita mare, incalziti uleiul de masline la foc mediu. Adaugati ceapa, morcovul si telina si caliti-le timp de aproximativ 5 minute, pana cand devin moi. Adaugati usturoiul si caliti-l inca 1-2 minute, pana cand devine aromat. Adaugati carnea de vita tocata si gatiti-o pana cand se rumeneste si incepe sa se desfaca in bucati mai mici. Adaugati rosiile tocate si pasta de tomate. Amestecati bine si lasati sa fiarba timp de 2-3 minute. Turnati supa si vinul roșu (daca folositi) in cratita. Reduceti focul la minim si lasati sa fiarba sosul Bolognese timp de aproximativ 30-40 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se ingroasa si capata o consistenta bogata. In timp ce sosul fierbe, fierbet sii pastele în apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, pana cand sunt al dente. Scurgeti pastele si transferati-le in cratita cu sosul Bolognese. Amestecati bine pentru a combina pastele cu sosul. Aduceti totul la temperatura si serviti pastele cu sos Bolognese, presarate cu frunze proaspete de busuioc si parmezan ras.

Daca v-a placut reteta noastra de paste Bolognese, va invitam sa incercati altele: spaghetti cu bacon si sos de smantana, taitei de casa cu telemea de oaie si marar sau paste cu sos de rosii si busuioc

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de Spanac (Reteta Video)

Fie ca folosim spanac prospat, sau spanac congelat, fie ca este un fel principal vegetarian sau garnitura pentru o friptura,...

Mancare de Spanac (Reteta Video)
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.